Последвай ни

   

Важи при поръчка от сайта на бебешки продукти, дрехи за бременни, аксесоари за бременни, бельо за бременни или обзавеждане за бебешка стая на обща стойност над 150 лева  

Прочети повече

Безплатна доставка при закупуване на продукти за бременни и бебета

Включително бебешки стоки (без дървени мебели), аксесоари за бременни, бельо за бременни и козметика за бременни на обща стойност над 100 лева

Прочети повече

10 невероятни факта за новороденото

10 невероятни факта за новороденото

1. Миризмата му е пристрастяваща

За вас самите е така. При проучване на университет от Монреал се изследват мозъците на 15 дами, които току-що са станали майки и се открива, че мизирмата на нейното новородено поражда същото удоволствие, което храната предизвиква, когато си гладен.

2. Косата може да опада

Вашето новородено може да има шокиращо много черна коса сега, но няма гаранция, че ще остане така. Вероятно ще опада цялата през първите няколко седмици и след това ще израсте отново в рамките на първата годинка или от права може да стане къдрава само за няколко месеца.

3. Магичното число е...

20-38 см. Новороденото вижда замъглено всичко, което е по- далече от това разстояние, но може ясно да улавя обекти, които са в рамките на това разстояние. Особено лицето ви, ако е достатъчно близо.

4. Бебето има множество рефлекси

Около 70. Те са примитивни и на ниско стъпало от еволюцията, включително неща като сучене и пристъпване- ако държите бебето в изправено положение и опрете стъпалата му на права повърхност, то ще започне да движи краката така, сякаш ходи. Очевидно на този етап не може реално да ходи, но е родено със знанието за това как се стъпва, когато стане на необходимата възраст.

5. Сериозно е отдадено на сън 

В действителност в началото то ще бъде в пълно будно състояние само за около три минути на всеки час през деня и за по- малко от три минути нощем.

6. Но може и да подскача 

Това е основният първи рефлекс на бебето. Ражда се с него- естествена реакция при силен внезапен шум, движение или при усещане, че пада. Счита се, че това е защитен механизъм, който го кара да вдига рязко ръцете си, да разтваря юмручета и да свива колена преди да се върне в първоначална позиция. Този рефлекс ще отшуми на около шестмесечна възраст.

7. Изключително любознателно е, когато става въпрос за гърди

Екип от изследователи открива, че ако новородено е оставено върху гръдния кош на майка си, то ще се покатери така, че да достигне до гърдата, за да суче, като се ръководи от миризмата. Невероятно, нали?

8. То разпознава песните, които сте слушали по време на бременност 

Бебетата разпознават песни, които са слушали, докато са били в утробата за период от около 4 месеца след раждане според изследване на университет в Хелзинки. Някои от тези песни дори могат да му действат успокояващо.

9. Скелетът му се състои от 300 отделни части

Предимно от хрущялна тъкан, която се превръща в кост с течение на времето. Докато расте, част от тези кости се свързват в едно цяло, като техният брой достига общо 206, когато вече са пораснали.

10. То въздейства върху сърдечния ви ритъм

Това е откритие, направено от екип израелски учени, които доказват, че когато майка и бебе се гледат в очите, техните сърдечни ритми само за няколко секунди успяват да се синхронизират в един ритъм. 

Свързани публикации
Коментари
Напиши коментар
Популярни категории
Козметични марки бременни и бебета
Powered By OpenCart
BabyBoombg.com © 2023