Последвай ни

   

Важи при поръчка от сайта на бебешки продукти, дрехи за бременни, аксесоари за бременни, бельо за бременни или обзавеждане за бебешка стая на обща стойност над 150 лева  

Прочети повече

Безплатна доставка при закупуване на бебешки и детски продукти

Включително бебешки стоки (без дървени мебели), аксесоари за бременни, бельо за бременни и козметика за бременни на обща стойност над 100 лева

Прочети повече

Четвъртият триместър: могат ли тези няколко техники да помогнат на бебето да се приспособи към света

Четвъртият триместър: могат ли тези няколко техники да помогнат на бебето да се приспособи към света

Брой прочитания на статията: 3314

Всички бъдещи майки са добре информирани и подготвени за промените и предизвикателствата, които са характерни за всеки от трите триместъра не бременността, но можем ли да приемем 12-те седмици след раждането като четвърти триместър?

Има една теория, добиваща все по- голяма популярност, за това как да помогнете на бебето да се приспособи към външния свят след всички месеци, прекарани в утробата. Идеята е родителите да успеят някак да си представят, че са „ходеща утроба“ през първите три месеца след раждането.

Бебетата не са като конете например. Те не могат да се изправят и да тичат в първия ден след раждането. Може да се каже, че те излизат на бял свят три месеца преди да са готови за това.

За да съпреживеем чувствата на новородено, е необходимо да се поставим на тяхно място, да си представим, че изживяваме техния свят- но кой точно свят? Светът, в който към този момент са прекарали по- голяма част от живота си- светът на утробата, или светът, в който се намират след раждането- нашият свят.

Та как могат дамите, наскоро станали майки, да помогнат на детето си да се приспособи? Ето няколко фази, които могат да помогнат по време на четвъртия триместър:

Повиване в пелени

Бебето е прекарало месеци в утробата, така че докато свикне с голямото пространство около себе си в първите няколко месеца, повиването в пелени е добър начин да пресъздадете това усещане, както и чувството на защитеност и уют. Най- добрите материи за повиване са от 100% жарсян памук, тъй като естествената еластичност на тази материя позволява на бебето да мърда, да е подвижно и да се протяга.

Монотонен шум

Бебетата обичат различни звуци, но в първите няколко месеца всъщност монотонният приглушен шум е най- успокояващ, пресъздавайки именно шумът, който те са свикнали да чуват в утробата. Шумът от продължителен леко свистящ звук, който имитира звук на кръвта, минаваща през артериите около утробата, също е приятен.

Носене на бебето

Бебетата са свикнали да чувстват движенията на майката, докато са били в утробата, така че е понятно защо новородените обичат да се чувстват прикрепени към мама, когато са навън в широкия свят. Носенето на бебето в „кенгуру“ е идеален начин да се пресъздаде усещането на безопасност в, както в утробата, освен това така е възможно бебето да се настрои към успокояващия ритъм на сърцето и дишането на майката. Бонусът за майката- свободните ръце!

Позицията

Препоръчително е бебето да се слага да легне на лявата си страна, за да се спомогне храносмилането му или по корем, за да се осигури успокояваща опора. След като бебето заспи спокойно, можете да го обърнете по гръб.

Полюшване

Всяко движение, което бременната майка прави, се чувства като леко полюшване в утробата, така че люлейте бебето в ръце, на люлеещ се стол или в шезлонг за бебе, така че да имитирате това познато и успокояващо чувство. Това е прекрасен начин също да осъществите връзка с бебето.


Image courtesy of phaendin at FreeDigitalPhotos.net

Свързани публикации
Коментари
Напиши коментар
Популярни категории
Козметични марки бременни и бебета
Powered By OpenCart
BabyBoombg.com © 2024