Последвай ни

   

Важи при поръчка от сайта на бебешки продукти, дрехи за бременни, аксесоари за бременни, бельо за бременни или обзавеждане за бебешка стая на обща стойност над 150 лева  

Прочети повече

Безплатна доставка при закупуване на бебешки и детски продукти

Включително бебешки стоки (без дървени мебели), аксесоари за бременни, бельо за бременни и козметика за бременни на обща стойност над 100 лева

Прочети повече

Какво значат сънищата през първото тримесечие от бременността

Какво значат сънищата през първото тримесечие от бременността

Брой прочитания на статията: 3034

Ако имате странни сънища или кошмари за бебето или за раждането, то не сте сами. По време на бременността сънищата са доста по- изопачени от нормалното. Често те отразяват различни тревоги, тъй като мислите в много по- голяма степен за промените, случващи се с тялото, както и за майчинството като цяло.

Някога сънищата могат да са ярки, дори смущаващи. Ако сънищата ви разстройват по някакъв начин, то може да споделите с партньора или с друг член на семейството, с приятел. Разказвайки на някого за съня, той ще започне да изглежда доста по- незначителен. Ще разберете, че няма за какво да се тревожите.

Макар че е невъзможно да предвидите какво ще сънувате, все пак има определени картини, които вероятно ще се появяват в определени периоди от бременността. За да си помогнете в разбирането за това какво иска да ви подскаже сънят, продължете да четете надолу.

Защо сънувам пораснали деца?

Когато за пръв път установите бременност, може да сънувате, че раждате пораснало бебе или направо дете. Това може да означава, че възприемате отрасналото бебе или детето като по- малко плашещо, отколкото едно крехко новородено. А може би се притеснявате, че след раждането в някакъв момент трябва да се върнете на работа и да изпуснете процеса на порасване и съзряване на детето.

Ако това е първа бременност, може да се чувствате доста неспокойни относно раждането. Надеждите във връзка с лесно раждане на бебето може да са причината за сънища, в които виждате как бебето просто изниква или се появява от нищото.

Защо сънувам шофиране или сгради?

Усещанията ви относно тялото може да се променят по време на бременността. Може да харесвате новите си форми, а може и да се чувствате некомфортно в променящото се тяло. Във всеки случай чувствата ви по този повод могат да окажат влияние върху сънищата.

Шофирането на превозно средство често е отражение на придвижването напред в живота. Сънували ли сте, че карате камион, автобус или друго превозно средство, с което е трудно да се правят маневри? Може да е знак за емоциите, които изпитвате при възприемането и напасването към променящите се форми на тялото.

Бременните жени често сънуват сгради- от обикновена стая до цял голям небостъргач. Това може да са и сънища за места, където нещата се сглобяват в буквалния смисъл на думата- например фабрика за производство. Лесно е да откриете паралела с бебето, което е сътворено и расте във вас.

По същата причина може да откриете, че размерът и сложността на сградите, които виждате в сънищата, се увеличава с напредването на бременността. Високите блокове очевидно са доста често срещана тема в сънищата.

Защо сънувам вода?

От локва до растящи океани- ще откриете, че водата е повтаряща се тема в сънищата по време на бременността. Всички започват живота си като водни създания, обвити в околоплодната течност в утробата на майката. Ако сънувате животни, те могат да бъдат такива, които са водни, например риба или попови лъжички.

Плуването е основна тема на сънищата в първото тримесечие от бременността, когато околоплодната течност започва да се формира в утробата. В началото това са само няколко милилитра, но ще достигнат до 800-1000 милилитра до около 36-та седмица от бременността. В такъв случай не е учудващо, че сънищата ви преливат от водни картини!

С напредване на бременността водните сънища могат да станат доста по драматични. Например сън, в който виждате огромна вълна, може би символизира изтичането на водите при раждане.

Попитайте партньора си и за неговите сънища- те също могат да се окажат доста необичайни.

Свързани публикации
Коментари
Напиши коментар
Популярни категории
Козметични марки бременни и бебета
Powered By OpenCart
BabyBoombg.com © 2024