Последвай ни

   

Важи при поръчка от сайта на бебешки продукти, дрехи за бременни, аксесоари за бременни, бельо за бременни или обзавеждане за бебешка стая на обща стойност над 150 лева  

Прочети повече

Безплатна доставка при закупуване на бебешки и детски продукти

Включително бебешки стоки (без дървени мебели), аксесоари за бременни, бельо за бременни и козметика за бременни на обща стойност над 100 лева

Прочети повече

Как да стимулирате сетивата на бебето – обонянието

Как да стимулирате сетивата на бебето – обонянието

Брой прочитания на статията: 4319

Когато бебето се роди, обонянието му е много чувствително. Това са 10 начина, по които детето използва обонянието си, за да разбира света:
- Използва носа си в утробата. Бебето може да помирисва още преди да се е родило. Чрез амниотичната течност то е способно да подуши и усети вкуса на храната и напитките, които майката консумира.
- Сближаването. Когато прегръщате своето бебе, можете взаимно да усетите миризмата си и така увеличавате нивата на окситоцина – хормонът на любовта. Тази химия помежду ви помага за процеса на сближаване.
- Ароматерапията. Проучване показва, че недоносените бебета реагират добре на използването на ароматерапия. Лавандула и сладко бадемово олио помагат за намаляне на стреса при новородените.
- Естествените миризми. Не използвайте силно парфюмирани или ароматизирани продукти за кожа в първите дни след раждането, за да може бебето да опознае вашата миризма и да се сближи с вас.
- Успокояващи миризми. Познати миризми, особено тези на мама и тате, могат да бъдат много успокояващи и приятни за бебето. Това да бъде на приятно за него място с любимите му миризми може да го успокои, ако е разстроено.
- Миризми, които действат утешително. Обичано одеало или играчка също спомага за развитието на обонянието, което ще спомогне за успокояване на бебето. Ето затова то може да изглежда недоволно,ако ги изперете, независимо колко мръсни мислите че са.
- Паметта и мириса. Обонянието е контролирано от частта в мозъка, която отговаря и за паметта. Бебето ще си създаде асоциации между определени миризми и преживяванията, свързани с тях. Това означава, че години по-късно определен мирис може да отключи спомен у бебето и да му напомни за време или чувство от неговото минало.
- Усещане за непознат. Около възраст три месеца бебето става бдително за различните хора около него. Непознатите миризми им сигнализират, че около тях има непознати хора. Ако се чувства изплашено или застрашено от тези миризми, то може да заплаче или да започне да рита с крачета.
- Отбиването и обонянието. Когато бебето преминава към по твърди храни, то ще започне да използва обонянието и вкуса си, за да определи кои храни харесва и кои не.
- Комбинирайте мирис и вкус. На около десет месеца детето може да е по- малко склонно да опитва различни храни. Смесването на миризмите и вкусовете ще му помогнат да реши твърдо какво харесва и какво не.

Свързани публикации
Коментари
Напиши коментар
Популярни категории
Козметични марки бременни и бебета
Powered By OpenCart
BabyBoombg.com © 2024