Рекламации

ПРАВО НА РЕКЛАМАЦИЯ

Моля, пазете товарителницата, придружаваща вашата пратка, защото според нормативната уредба на Република България всеки търговец, притежаващ електронен магазин, има право да не издава касов бон, като товарителницата изцяло поема функцията на касов бон.

При необходимост от рекламация, може да се наложи да представите товарителницата.

 

Свържете се с нас за повече информация!


Основание за посоченото горе обстоятелство: Фиcĸaлeн бoн зa Πoщeнcĸи Πapичeн Πpeвoд нa ocнoвaниe HAPEДБA № H-18 oт 13 дeĸeмвpи 2006 г. зa peгиcтpиpaнe и oтчитaнe нa пpoдaжби в тъpгoвcĸитe oбeĸти чpeз фиcĸaлни ycтpoйcтвa, Чл. 3. (Дoп. - ДB, бp. 49 oт 2010 г., в cилa oт 29.06.2010 г.; изм. и дoп., бp. 48 oт 2011 г., в cилa oт 24.06.2011 г.; дoп., бp. 27 oт 2012 г., в cилa oт 03.04.2012 г.; дoп., бp. 54 oт 2012 г., в cилa oт 17.07.2012 г.) (1) (Дoп. - ДB, бp. 49 oт 2010 г., в cилa oт 29.06.2010 г.; изм. изцялo, бp. 48 oт 2011 г., в cилa oт 24.06.2011 г.) Bcяĸo лицe e длъжнo дa peгиcтpиpa и oтчитa извъpшвaнитe oт нeгo пpoдaжби нa cтoĸи или ycлyги във или oт тъpгoвcĸи oбeĸт чpeз издaвaнe нa фиcĸaлнa ĸacoвa бeлeжĸa oт фиcĸaлнo ycтpoйcтвo (ФУ), ocвeн ĸoгaтo плaщaнeтo ce извъpшвa чpeз ĸpeдитeн пpeвoд, диpeĸтeн дeбит или нaличeн пapичeн пpeвoд, извъpшeн чpeз дocтaвчиĸ нa плaтeжнa ycлyгa пo cмиcълa нa Зaĸoнa зa плaтeжнитe ycлyги и плaтeжнитe cиcтeми, или чpeз пoщeнcĸи пapичeн пpeвoд, извъpшeн чpeз лицeнзиpaн пoщeнcĸи oпepaтop зa извъpшвaнe нa пoщeнcĸи пapични пpeвoди пo cмиcълa нa Зaĸoнa зa пoщeнcĸитe ycлyги.

1.Ние се надяваме, че ще останете доволни от всичко, закупено от нас, но ако поради някаква причина не сте удовлетворени, можете да върнете продуктите при спазване на посочените тук условия. БИКИНИ И ЧОРАПОГАЩИ НЕ СЕ ВРЪЩАТ ИЛИ ПОДМЕНЯТ ПОРАДИ ХИГИЕННИ ПРИЧИНИ! КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ НЕ СЕ ВРЪЩАТ ИЛИ ПОДМЕНЯТ!

2.За дървени мебели- всеки клиент, направил поръчка, има право да се откаже от нея, като се свърже с нас на посочения в сайта телефон не по- късно от 48 часа след закупуване на продукта през сайта. От Вас ще се изисква информация за номер на поръчка, име на лицето, което е направило поръчката в сайта. При връщане на получена пратка прегледът на върната стока се извършва от служител на производителя в присъствие на други двама служители, като се издава протокол. Ако стоката отговаря на условията за рекламация, в срок от 7 дни сумата ще бъде преведена на клиента (обикновено по банков път).

3.Всеки продукт- дървена мебел е с едногодишна гаранция за качество. Тази гаранция е невалидна в случай, че проблемът/ дефектът е възникнал поради неправилен монтаж или неправилна експлоатация от страна на купувача. За да се приложи гаранцията, е необходимо да опишете проблема на посочената електронна поща, да приложите снимков материал и да посочите номер на поръчка и име на клиента, който я е направил.

4.За дрехи, бебешки и детски продукти, аксесоари и мебели- Ние обстойно оглеждаме нашите продукти преди те да достигнат до Вас, но ако се случи да направите рекламация на стока поради фабричен дефект, ЕДИНСТВЕНО в такъв случай ние ще поемем разходите по неговото връщане. Транспортните разходи за връщане на стока във всички останали случаи са за сметка на клиента. При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки.

5.В случай, че закупеният продукт (бебешки или детски артикул) след известно време на експлоатация е дал дефект или се е счупил, можете да се свържете с нас, за да Ви посъветваме как да постъпите в случай, че продуктът още е в гаранция или в случай, че гаранцията е изтекла.

6.Вие носите отговорност за стоките до пристигането им обратно при нас в случай на рекламация.

7.Според Закона за защита на потребителите и Закона за електронна търговия, потребителят има право на рекламация (замяна или връщане на стоката) в срок до 14 дни след деня на получаване на стоката при: констатирани липси, дефекти на стоката, несъответствие с обявения размер, несъответствие с обявената търговска марка.

8. В срок до 14 дни след деня на получаване на стоката клиентът има право да я върне или замени (не важи за бельо, чорапогащи и козметика), само ако стоката е в първоначалния си вид, което означава:

Запазен здрав етикет, който не е късан или отделян от продукта.

- Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, счупена, повредена, надраскана, носена, прана, гладена).

- Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.

- Липса на миризма от парфюми или петна, причинени от пробата при дрехи.

- Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.

В СЛУЧАЙ НА РЕКЛАМАЦИЯ, НАПРАВЕНА В РАМКИТЕ НА ПОСОЧЕНИЯ 14-ДНЕВЕН СРОК, АКО НЕ Е ПОЛОЖЕНА ГРИЖА ЗА ПРОДУКТИТЕ И НЕ СА СПАЗЕНИ ПОСОЧЕНИТЕ УСЛОВИЯ, МОЖЕ ДА ВИ БЪДЕ ОТКАЗАНА ЗАМЯНА ИЛИ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СТОЙНОСТТА ИМ ПРИ ТЯХНОТО ВРЪЩАНЕ.

Powered By OpenCart
BabyBoombg.com © 2024