Последвай ни

   

Важи при поръчка от сайта на бебешки продукти, дрехи за бременни, аксесоари за бременни, бельо за бременни или обзавеждане за бебешка стая на обща стойност над 150 лева  

Прочети повече

Безплатна доставка при закупуване на продукти за бременни и бебета

Включително бебешки стоки (без дървени мебели), аксесоари за бременни, бельо за бременни и козметика за бременни на обща стойност над 100 лева

Прочети повече

Витамини за бременни: най- добрите добавки за бременни

Витамини за бременни: най- добрите добавки за бременни

Много от нас приемат витамини и добавки рядко, едва когато се почувстваме някак зле. Сега е моментът да направите приема на определени добавки свой приоритет. Хранителният режим на жената има голямо въздействие върху бременността й. Става ясно, че добавките, достигащи в утробата, имат продължителен в бъдещето ефект върху състоянието на бебето, като се започне със засягане на неговия интелект и се стигне до риск от развиване на определени състояния, например диабет. Освен че е от значение избирането на правилните витамини, също толкова важно е и техният прием да бъде в най- подходящия момент от бременността.

Основата

Най- добрият начин да си добавите важните хранителни вещества е чрез правилно хранене, но все пак има някои основни вещеста, които са от изключителна важност за бебето, включително фолиева киселина и витамин Д, които обаче няма да успеете да си набавите в достатъчно количество чрез храната. Няколко проучвания доказват, че бременните жени изпитват липса на основни и най- важни витамини и минерали.

Подходящо време за прием на витамини

В най- добрия случай добавките трябва да започнат да се взимат три месеца преди забременяване. Това е времето, в рамките на което една яйцеклетка узрява преди да се освободи и да бъде оплодена. Въпреки това, никога не е твърде късно да започнете да си набавяте нужните витамини. Те могат да се вземат по всяко време на деня, стига да сте постоянни в това. Ако сутрешното гадене ви създава дискомфорт, вземането им след вечеря може да е добър вариант. По- добре е да взимате добавките по време на хранене, тъй като някои могат да ви предизвикат усещане за гадене при поемане на празен стомах или пък да имат нужда от мазнини, за да се усвояват правилно. Витамин С подпомага правилното усвояване на желязото, например.

Как да изберете най- добрите добавки

Рафтовете на аптеките може да са отрупани с хапчета, но как да изберете най- добрите за вас? Най- добрите добавки за бременни съдържат калции, цинк, витамини от групата В, витамин Д, желязо и фолиева киселина, които са от най- съществено значение за здравословно развитие.

Докато добавките за бременни ще покрият голяма част от нуждите на тялото ви в този период, повечето експерти все пак съветват, че е добра идея да се приемат и омега-3 добавки. Рибеното масло обаче не се препоръчва, тъй като съдържа и витамин А, голямо количество от който не е подходящ за бебето.

Свързани публикации
Коментари
Напиши коментар
Популярни категории
Козметични марки бременни и бебета
Powered By OpenCart
BabyBoombg.com © 2023