Последвай ни

   

Важи при поръчка от сайта на бебешки продукти, дрехи за бременни, аксесоари за бременни, бельо за бременни или обзавеждане за бебешка стая на обща стойност над 150 лева  

Прочети повече

Безплатна доставка при закупуване на бебешки и детски продукти

Включително бебешки стоки (без дървени мебели), аксесоари за бременни, бельо за бременни и козметика за бременни на обща стойност над 100 лева

Прочети повече

7 начина да облекчите напрегнатите крака през бременността

7 начина да облекчите напрегнатите крака през бременността

Брой прочитания на статията: 9575

Усещането е все едно малките балончета от газировката на Кока-Кола да се движат заедно с кръвта ви, а това засяга всяка четвърта бременна дама. Ето 7 начина да успокоите напрегнатите крака по време на бременността:

1.      Увеличете приема на желязо

Посетете личния си лекар и помолете за изследване нивото на желязо и феритин (протеинът, който складира желязото в тялото) чрез кръвен тест. Ниските нива не се считат за директен причинител на проблема с подутите крака, но набавянето на по- големи количества желязо може да подобри цялостното ви състояние и да облекчи симптомите.

Значителен недостиг обикновено се наваксва най- добре с таблетки от лекаря. Но яденето на храни, богати на желязо, по време на бременността и след това също има смисъл и може да ограничи шансовете от подуване на краката при следваща бременност.

Една проста рецепта за богата на желязо закуска- тип смути: смелете обелена узряла круша и банан, 25 мл ананасов и 25 мл портокалов сок и добавете шепа листа от сурово цвекло или зеле. Добавете боровинки за подслаждане.

2.      Намалете кофеина

Може и да сте ограничили вече приема на кофеин, но ще е още по- добре, ако сте го изключили от режима си изцяло, за да спите по- добре и да заспивате по- бързо. Голяма част от кафето, както и някои чайове и дори зеленият чай, съдържат кофеин.

Така че се старайте да пиете билкови чайове и имайте предвид, че кофеин се съдържа и в някои газирани напитки и в шоколада.

3.      Не спирайте да се движите

Избягвайте седенето на леглото, четейки нещо или ровейки в нета, тъй като това обездвижване също може да доведе до подуване на краката. Смята се, че такъв тип нормална почивка предизвиква без да искате реакция в мозъка, която започва с продължителна неподвижност с цел да се защити организма от различни проблеми. Старайте се да сте прави и в движение до момента, в който идва време за лягане.

4.      Охлаждайте ги или ги затопляйте

Кисненето във вана или взимането на душ продължително време може да успокои краката. Експериментирайте с различна температура на водата, за да видите кое ви доставя най- голямо облекчение. Лека топлина от затоплени подложки спомага за облекчаване при някои бременни дами. Ако обаче затоплянето не ви помага, опитайте охлаждане с мокра кърпа, която е преседяла във фризера за няколко минути.

5.      Правете упражнения за крака

Леки извивки в ставите на глезените и колената или леко ритане в седнало положение ще доведе до незабавно облекчение.  Опитайте също това лесно упражнение: стегнете всички мускули около напрегнатата зона на краката и задръжте за около 10 секудни, след това отпуснете мускулите за около 20 секунди. Повторете пет пъти, като дишате бавно.

6.      Отвличайте вниманието си

Слушайте приятна музика- звуците от вълните на океана до шумоленето на дърветата и други подобни ще ви помогнат по- бързо да се успокоите и да заспите.

7.      Успокоявайте се с масаж

Нежно разтриване може временно да облекчи симптомите. Помолете партньора да масажира краката ви преди лягане, докато се унасяте, така че да премахне усещането за изтръпване за достатъчно дълго време, така че да успеете да заспите.

Свързани публикации
Коментари
Напиши коментар
Популярни категории
Козметични марки бременни и бебета
Powered By OpenCart
BabyBoombg.com © 2024