Последвай ни

   

Важи при поръчка от сайта на бебешки продукти, дрехи за бременни, аксесоари за бременни, бельо за бременни или обзавеждане за бебешка стая на обща стойност над 150 лева  

Прочети повече

Безплатна доставка при закупуване на бебешки и детски продукти

Включително бебешки стоки (без дървени мебели), аксесоари за бременни, бельо за бременни и козметика за бременни на обща стойност над 100 лева

Прочети повече

Леко раждане- хипно раждане (хипнораждане) или раждане под хипноза

Леко раждане- хипно раждане (хипнораждане) или раждане под хипноза

Брой прочитания на статията: 5504

Какво представлява хипно раждането (хипнораждането)

Чували ли сте понятието хипно раждане (хипнораждане)? Интересно ли ви е как раждането може да бъде по- лек и безболезнен процес? Можете ли вие да постигнете безболезнено и по- леко раждане?

Първите наченки на ползите от хипно раждането (хипнораждане) били наблюдавани в Лондон през 1913 г. по време на раждане в къщи под контрола на доктори- родилката отказала каквито и да е обезболяващи и успяла да роди бързо и безболезнено. Това удивило докторите. След като попитали майката защо е отказала обезболяващи, тя отговорила, че не я е боляло и така би трябвало да бъде.

Тази случка била изключителна за главния доктор и след дългогодишна практика в болниците той достигнал до извода и теорията, че страхът е първостепенна причина, която води до болка по време на раждане. Той създава хипотезата, че когато човек се страхува, тялото му се стяга и сковава, а естественият родилен процес като последствие от това се възпрепятства, става по- дълъг и следователно по- болезнен.


С годините теориите му били напълно доказани чрез изследвания за това как хормоните работят и реагират по време на раждането. Установените от него принципи са доразработени с времето от други доктори в областта на естественото раждане и се достига до идеята за хипно раждане (хипнораждане) като широко разпространен и значителен процес, прилаган особено в Англия.

Хипно раждане- едно различно и леко раждане за вас и бебето

Хипно раждането (хипнораждане) е техника, която ви помага да усвоите знания за естественото раждане и ви научава на самохипноза, чрез която да преборите страха и болката по време на болката. Не си представяйте, че се хипнотизирате и че заспивате по време на раждането, а по- скоро се научавате как чрез дишане, релаксация, масажи, визуализация да отпуснете тялото, да освободите страха и да се доверите на естествения родилен процес.


Тези умения се усвояват в рамките на курсове, които за България все още не са навлезли. Тези курсове ви дават знания и „инструменти”, които да приложите за най- лекото естествено раждане. Имате нужда от информация както за да извлечете най- доброто от здравната система, така и за да разберете от какви предпоставки да се водите при решенията и изборите, които трябва да направите в периода около раждането.

Но преди всичко имате нужда да освободите страха и да се научите да се доверявате на своето тяло, на инстинктите си и на бебето, т.е. на природата си. За да постигнете това, също имате нужда от подходяща информация и знания.

Ползи от хипно раждането (хипнораждане)- как да бъде по- леко и безболезнено

  • Вероятно е да изживеете по- благоприятно и някога дори безболезнено раждане
  • Бебето ще се появи в една спокойна среда и готово да започне
    изграждането си на връзка с вас и сближаване
  • Продължителността на раждането се скъсява при хипно раждането (хипнораждането)
  • По- малко медикаменти и медицинска намеса са необходими при хипно раждането (хипнораждането), което позволява на бебето да се развива нормално и спокойно след появата си на този свят
  • Родилките често се възстановяват по- бързо след хипно раждане (хипнораждане), тъй като въздействието върху тялото е облекчено.

Ползите за родилката са видими, но в дългосрочен план ползите за самото бебе също не могат да бъдат подценени. Бебетата, родени с помощта на тази техника, са спокойни и спят много добре, те се справят с живота по- уверено.

В какво се изразява подготовката за хипнораждане

Обикновено тази подготовка се осъществява в рамките на курс, но можете да я постигнете и чрез самообучение и четене на материали по темата:

-          Усвояване на дихателни упражнения

-          Усвояване на методи за дълбока релаксация

-          Изучаване на техники за визуализация

-          Ефективна работа за освобождаване на страховете и изграждане на увереност

-          Усвояване на успокояващи масажни движения

-          Запознаване с това как тялото е създадено да дава живот с лекота и да бъде ефективно в процеса на раждане

-          Усвояване на информация за целия родилен процес

-          Изучаване на прост и лек режим от упражнения, които да помагат на подготовката в къщи

-          Постигане на разбиране как умът и тялото работят като едно цяло.

Като допълнение към знанията за хипно раждането (хипнораждането), можем да посочим и пет основни принципа, които се постигат като резултат от усвояване и прилагане на теорията:

-          Увереност: когато се чувствате уверени, вие сте спокойни и работите с тялото си по начин, който природата е предвидила

-          Контрол: имайки знание за процеса на подготовка и раждане, имате възможност да поемете контрола на това как ще се случи раждането

-          Избор: когато усещате, че контролирате нещата, изборите, които правите, са най- добрите за вас и бебето

-          Спокойствие: когато се чувствате спокойни по време на раждането, вие сте отпуснати, а съзнанието и тялото ви работят като едно цяло

-          Подкрепа: резултатът е, че тялото работи ефективно и с облекчение без излишен стрес, който да го сковава.

Преживейте едно леко естествено раждане

Чували ли сте за жени, които са успели да родят бързо и леко, при което мислите, че това е невероятно? Но ако едно жена е способна да го направи, то тогава тялото е сътворено по начин, по който такова леко раждане е възможно. Следователно при нормални обстоятелства всяка жена е способна на такова раждане.


Разбира се родилката може да има нужда от помощ и за радост живеем в свят, в който такава помощ се предоставя. Може би истинският въпрос е: какво в обществото ни се е объркало, че естественото раждане с лекота се счита за необичайно? Нещо наистина много се е объркало. Но с хипно раждането (хипнораждането) то може да се поправи.

Свързани публикации
Коментари
Напиши коментар
Популярни категории
Козметични марки бременни и бебета
Powered By OpenCart
BabyBoombg.com © 2024