Последвай ни

   

Важи при поръчка от сайта на бебешки продукти, дрехи за бременни, аксесоари за бременни, бельо за бременни или обзавеждане за бебешка стая на обща стойност над 150 лева  

Прочети повече

Безплатна доставка при закупуване на бебешки и детски продукти

Включително бебешки стоки (без дървени мебели), аксесоари за бременни, бельо за бременни и козметика за бременни на обща стойност над 100 лева

Прочети повече

Знаци, че раждането наближава: ранните предупреждения, които можете да проследите

Знаци, че раждането наближава: ранните предупреждения, които можете да проследите

Брой прочитания на статията: 77071

Терминът наближава, но как ще разберете кои са предупредителните знаци за скорошно раждане, които можете да проследите? Дори най- малките промени могат да са индикация за това, че бебето е тръгнало да излиза.
Разгледайте актуалните промоции ТУК


Повечето раждания започват постепенно, леко и подготовката трае часове и дори дни. Ето няколко ранни подсказки, че събитието наистина наближава:

Изтичане на водите- основен признак, че раждането наближава

Или с други думи моментът, в който балончето с околоплодни води около бебето се спука. Това може да стане изведнъж или постепенно, като изтичат малки количества в рамките наняколко дни. Водите могат да изтекат и по всяко време на раждането или да бъдат нарочно спукани в болницата, така че да се помогне стартирането на родилния процес.

Ако водите ви текнат, е добре бързо да се отправите към болницата. Цветът на течността трябва да е като на слама и да има сладникава миризма. Не е добре, ако водите са зеленикави на цвят, което може да е знак, че бебето е изпразнило червата си-знак на стрес.

Облекчаване на киселините- вероятен признак за скоро предстоящо раждане

С порастването на корема бебето изтласква стомаха ви нагоре. Това засилва стомашните сокове от стомаха към трахеята, което води до тъй наречените „киселини“. За щастие с наближаването на термина можете да забележите облекчение. Това се дължи на факта, че бебето слиза надолу към таза, подготвяйки се за излизане.

Освен това може да ви се стори, че дишате по- лесно, тъй като бебето не притиска дробовете ви, лишавайки ги от пълния им капацитет.

Имате болки в кръста- а може би симптом, че предстои раждане

Болките ниско долу в кръста могат да означават, че бебето се върти и намества в позиция, удобна за излизане. Това може да отнеме няколко дни и е болезнено. Може освен това да е и началото на вашите контракции- някои жени е възможно да ги усещат по- скоро в кръста, отколкото в корема. Опитайте се да се облекчите, като вдигнете краката нависоко, помолете партньора да ви направи лек масаж на гърба и кръста и вземете топъл душ.

„Тапата пада“- чували ли сте термина, който е сигурен знак, че раждането наближава

Слузеста тапа запушва шийката на матката, като няколко дни преди раждането тя се отхлабва. Оцветен в кафеникаво, розово или с червени примеси лепкав или във вид на желе секрет може да излезе отведнъж изцяло или постепенно в рамките на няколко дни. Уверете се все пак, че това не е кървене, т.е. не е ярко червено или не е твърде тежко и плътно. Ако всичко е наред и това е „тапата“, просто хапнете леко, починете си и се подгответе за важния момент.

Зърната изпускат течност- още един симптом за скорошно раждане

Не само по време на кърмене зърната протичат- може да се случи във всеки момент по време напоследния триместър. Най- вероятно по- усилено това ще се случва през последните седмици преди раждането. Това, което изтича, е коластра- богата на хранителни вещества течност, която ще изхранва бебето, докато истинската кърма слезе в рамките на няколко дни след раждането.

Ако се получават влажни петна по дрехите, можете да си купите някакви подплънки за кърмачки, които да поставяте в сутиена или под дрехата.

Диария- вероятно знак, че сте на път скоро да родите

Хормоните, които спомагат матката да получава контракции, могат също в някои случаи да предизвикат разтройство в часовете преди раждане.

Ако това се случи, увеличете приема на вода и се въздържайте от мляко и сладки напитки, които могат да засилят диарията. Опитайте да ядете леки еднообразни храни, като например ориз, за да задържите енергийните нива в тялото високи.

Подуване отдолу- познат признак, че сте близо до родилния процес

Бременността проявява тенденция да ви кара да се чувствате подути на различни места по тялото (на някой да са му познати подутите глезени?), а това включва и срамните устни на входа на влагалището.

Това може и да е смущаващо, но е абсолютно нормално. Предизвикано е от повишеното количество кръв в тялото. Когато бебето слезе надолу към таза, обикновено след 37 седмица, то предизиква по- голямо налягане около вагината, което води до усещане за подуване. Можете да поставите торбичка с лед, за да облекчите напрежението в тази област.

Често ходене до тоалетната

С порастване на бебето, то притиска пикочния мехур, при което ще усетите нужда да ходите по- често до тоалетна. Това може да се засили още повече особено през последните седмици преди раждане, тъй като бебето се намества в таза.

Пийте много вода, за да не се дехидратирате, но избягвайте кафе, газирани напитки, цитрусови сокове, тъй като те могат да раздразнят пикочния мехур.

Внезапен приливна енергия- признак, че нещо предстои съвсем скоро

Ако ставането от дивана е общо взето най- значимата активност, която предприемате през последния триместър, то внезапния прилив на енергия, който получавате в последните дни преди раждането (и желанието да изчистите кухнята), често е много приятна изненада.

Използвайте енергията максимално- подгответе дома за бебето, неговите дрешки, последните промени преди да се приберете заедно у дома.

Вървите някак различно- тялото се подготвя за предстоящо раждане

Ако походката ви е започнала да прилича на нещо средно между ходещ каубой и патица (колко забавно), това може да е много значим знак, че бебето ще се появи скоро. Тазът се разширява и се подготвя за раждането, което може да засегне походката.

Ако походката се е променила и усещате дискомфорт, това също може да е знак за промени в таза. Можете да си вземете специален колан за стягане в областта на корема и таза.

Контракции- най- сигурният признак за скорошно раждане

Сигурни ли сте,че са контракции? Тези кратки, безболезнени усещания за свиване означават, че матката само се подготвя за раждане. Истинските контракции обаче започват леко, като усещане за цикъл, след което се увеличават по честота и интензивност.

Наблюдавайте се и се консултирайте с вашия лекар преди да тръгнете за болницата. Реално тръгнал родилен процес означава три едноминутни контракции в рамките на 10 минути. 


Image courtesy of Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net

Свързани публикации
Коментари
Напиши коментар
Популярни категории
Козметични марки бременни и бебета
Powered By OpenCart
BabyBoombg.com © 2024