Последвай ни

   

Важи при поръчка от сайта на бебешки продукти, дрехи за бременни, аксесоари за бременни, бельо за бременни или обзавеждане за бебешка стая на обща стойност над 150 лева  

Прочети повече

Безплатна доставка при закупуване на продукти за бременни и бебета

Включително бебешки стоки (без дървени мебели), аксесоари за бременни, бельо за бременни и козметика за бременни на обща стойност над 100 лева

Прочети повече

Смущения в съня по време на бременност: невъзможното удобство в леглото

Смущения в съня по време на бременност: невъзможното удобство в леглото

Защо се случва?
Без значение колко сте изморени постигането на удобство в леглото може да бъде сред най- големите предизвикателства с напредването на бременността.
В ранна бременност, по време на първия триместър, натискът върху пикочния мехур , предизвикан от разширяващата се матка, може да ви изпраща в тоалетната по- често от обикновено. (Причина за това често ходене може да бъде и гаденето). В следващите месеци от бременността може да страдате и от лошо храносмилане или киселини в стомаха, както и от мускулни крампи на краката.
Може да бъдете твърде неспокойни или превъзбудени, за да спите. Или просто може да изпитвате болки от допълнителния товар върху тялото ви, или да търсите начини да застанете в удобна за вашия корем поза. Веднъж успели да се настаните удобно в леглото и ето няколко слаби ритника на бебето могат лесно да ви събудят.
Като допълнение, докато най- добрата поза за спане по време на бременност си остава лежаща позиция на лявата ви страна, то ако сте свикнали преди да спите по корем или по гръб, се оказва, че ще ви отнеме известно време да се научите да спите настрани.

Какво можете да направите?
Ето няколко основни идеи, които може да ви помогнат за по- добър сън:
- Ако имате киселини или въздухът не ви достига и се задъхвате, повдигнете леко и подпрете горната част на тялото си.
- В третия триместър носенето на специален сутиен за спане
 и колан за стягане на корема могат да осигурят допълнителна поддръжка на гърдите, корема и гърба.
- Възглавница за бременни и кърмачки (нашето предложение
тук
), която впоследствтие ще позлвате за кърмене на бебето. Легнете на лявата си страна, присвийте колене леко и сложете такава възглавница между краката, прекарвайки я под корема.
- Пробвайте да спите на няколко различни места- диван, голям релаксиращ стол и разбира се легло, за да определите кое място ви е най- удобно.

Свързани публикации
Коментари
Напиши коментар
Популярни категории
Козметични марки бременни и бебета
Powered By OpenCart
BabyBoombg.com © 2023