Последвай ни

   

Важи при поръчка от сайта на бебешки продукти, дрехи за бременни, аксесоари за бременни, бельо за бременни или обзавеждане за бебешка стая на обща стойност над 150 лева  

Прочети повече

Безплатна доставка при закупуване на бебешки и детски продукти

Включително бебешки стоки (без дървени мебели), аксесоари за бременни, бельо за бременни и козметика за бременни на обща стойност над 100 лева

Прочети повече

Стремежът към определени храни по време на бременност- какво означава

Стремежът към определени храни по време на бременност- какво означава

Брой прочитания на статията: 14320

Стремежът към определени храни по време на бременност е добре познато явление и има общи признаци при бременните. В някои случаи този стремеж може да е съвсем случаен, но в повечето случаи, когато изпитваме особено силно желание към някой вид храна, обикновено има причина за това.

Силното желание към определена храна обикновено подсказва какъв вид витамин или минерал е в недостиг в тялото, а като резултат тази липса се засилва по време на бременността, за да сигнализира бременната жена, така че тя да си го набави и така растящото бебе да получава веществата, от които се нуждае.

Експерт по здравословно хранене по време на бременност обяснява какво биха могли да означават силните копнежи към определени храни по време на бременност.

Въглен

Може да изглежда странно, но е по- често срещано, отколкото си мислите, силното желание за ядене на въглен. Когато жените изпитват желание за ядене на неща, които не са храни, по време на бременност, то може би те страдат от определено състояние. Причината за това състояние не е ясна, но може би нивата на желязо са ниски, а въгленът е богат точно на този минерал, например. Когато жените изпитват желание да ядат тебешир, това често се дължи на нуждата от калции, за да се подобри растежа на костите при бебето.

Солени храни

Солените храни като чипс или кисели краставички са най- често срещаните храни, към които голям процент бременни жени изпитват силно желание. Стремежът към такива храни- различни гризини или кисели туршии може да означава ниски нива на натрий, но по- често може просто да означава, че изпитвате удоволствие от вкуса на солената храна. Високите нива на натрий може да имат негативен ефект на здравето, например повишено кръвно налягане, така че това силно влечение към солени храни не е нещо, на което трябва да се поддавате твърде често. Друга често срещана причина да искаме сол може да бъде, дехидратиране, така че уверете се, че пиете достатъчно вода.

Сладолед

Вкусовите рецептори стават по- чувствителни по време на бременност (поради което жените често могат да развият антипатия към определени храни и също обяснява защо храните, с които обичате да се поглезвате, стават по примамливи), но силното желание за ядене на сладолед или друг млечен продукт може да е признак на ниски нива на калции. Високи нива на калции за необходими за бебето, за да бъде здраво, докато расте. Тъй като може да е трудно за жените да понесат силната миризма на сирене или дори мляко по време на  бременността, те често ще предпочетат сладоледа, за да си набавят калции. Освен това бременните дами не предпочитат особено готвените и тежки храни, така че сладоледът с високите нива на мазнини и захар се оказва едновременно лек, разхлждащ и доставящ енергия.

Шоколад

Също като сладоледа, шоколадът е с високо съдържание на бързо- разградими калории, които успяват за кратко време да доставят енергия. Така че не е изненада, че много бременни обичат сладко в големи количества по време на бременността. И докато шоколадът е от онези храни, към които може да изразявате специален стремеж по време на бременност, то този стремеж може да означава и нещо друго.

Шоколадът е богат на витамин В, така че жените с недостиг на витамин В понякога изпитват силно желание за шоколад, но едно изследване показва, че можете да получите същата нужна доза за вас от ленено масло, което е по- здравословна алтернатива, въпреки че не е чак толкова съблазнителна. Стремежът към сладки храни може също да е знак за спад в нивата на кръвната захар в тялото.

Цитрусови плодове

Някои дами може да изпитват желание за ядене на цитрусови плодове или други кисели храни и има причина това да е така. Жените изпитват желание към кисели или люти храни по време на бременност поради смяната на вкусовите рецептори и желанието те да бъдат шокирани по някакъв начин, например с пикантен ситрусов плод или нещо със сладко- кисел вкус.

Червено месо

Много жени ще изпитват желание да ядат червено месо, докато са бременни, тъй като то е източник на протеин и желязо, а липсата и на двете по време на бременност е вероятна. Една от интервюираните жени дори твърди, че е пожелала да яде червено месо, въпреки че била вегитарианка.

Тренировки след раждането на бебето

Същите жени, които са били интервюирани за храненето по време на бременност, са отговорили и на въпроса как са възвърнали теглото си след раждането. Повечето от наскоро родилите майки казват, че са били внимателни и не са се напрягали при връщането към рутинните леки движения и упражнения- точно това съветват специалистите.

Ако сте имали бременност без особени усложнения, можете да започнете с леки упражнения, като постепенно засилвате интензивността им, стига да се чувствате комфортно, но най- важното е да почакате, докато преминете следродилния рутинен преглед преди да предприемете нещо по- натоварващо. Ако обаче сте родили с цезарово сечение или сте имали усложнения, е по- добре да не предприемате нищо натоварващо поне през първите 6 седмици след това.

Имайки предвид това, не е изненадващо, че половината от участниците в проучването казват, че разходките са най- добрият начин да смъкване на килограми в началото. Вървенето е най- добрият начин да накарате кръвта да се раздвижи и да въвлечете тялото постепенно в движение. Можете постепенно да увеличите ритъма с повишаването интензивността на движение, като дори усилието за бутане на детската количка ще допринесе за това.

Друга брилиянтна идея за раздвиждане след бременността е плуването. Въпреки че отново е добре да почакате отново да преминаване на първите прегледи след раждането, за да се избегнат инфекции.

Тъй като ставите могат да бъдат засегнати от хормоните за около 6 месеца след раждането, кардио упражненията като бягане трябва да се избягват, което прави плуването прекрасна алтернатива.

Определени жени използват йогата като ефективно средство за сваляне на килограми, но йогата може да има и други ползи за майките. Освен физическото удоволствие, успокояващият ефект на йогата не може да се отрече, особено при наскоро родилите дами, където хормоните бушуват.

Най- важното правило е, че всеки се възстановява с различни темпо и трябва да напредва според него.

Свързани публикации
Коментари
Напиши коментар
Популярни категории
Козметични марки бременни и бебета
Powered By OpenCart
BabyBoombg.com © 2024