Последвай ни

   

Важи при поръчка от сайта на бебешки продукти, дрехи за бременни, аксесоари за бременни, бельо за бременни или обзавеждане за бебешка стая на обща стойност над 150 лева  

Прочети повече

Безплатна доставка при закупуване на продукти за бременни и бебета

Включително бебешки стоки (без дървени мебели), аксесоари за бременни, бельо за бременни и козметика за бременни на обща стойност над 100 лева

Прочети повече

12 любопитни факти за бебето, които вероятно не знаете

12 любопитни факти за бебето, които вероятно не знаете

Всеки родител мисли, че детето му е уникално и това наистина е така, но знаехте ли за малките скрити таланти, с които бебето се сдобива още преди да се е родило? Те притежават невероятни способности, които имат полза не само за самите тях, но и за техните родители...ето някои от тях.

1.Ако поставите новородено бебе върху корема на мама, то инстинктивно ще пропълзи нагоре към гърдите на майката, за да засучи, защото гръдните зърна имат същата миризма, както амниотичната течност. Това е причината бебетата да смучат пръстите си- обикновено те имат остатъци от амниотична течност веднага след раждането.

2.Бебето и мама могат да обменят ДНК, докато бебето е в утробата. ДНК клетките могат да живеят в майката в продължение на години, като мигрират в мозъчните клетки на майката, а това от своя страна предпазва майката от различни заболявания.

3.Майката някак инстинктивно изпитва удоволствиеда целува своето бебе, но това има своя дълбок смисъл- по този начин тя поглъща бактерии, намиращи се върху кожата на детето, като по този начин формира антитела в своето тяло, след което тези антитела чрез кърмата достигат до бебето и по този начин го предпазват от различни инфекции.


4.Докато бебето е в утробата, на тях им растат леки мъхчета и тялото им се окосмява. Те се отървават от това окосмяване точно преди раждането и ги изяждат, след което тези мъхчета стават част от първото ако на бебето.


 5.Бебетата плачат с различни акценти. Те научават акцента на своята майка и се опитват да го имитират докато плачат. Това прави възможно да се различи немско бебе от френско бебе и дори от американско бебе. Чие ли натренирано ухо би могло да направи тази разлика?

     6.Новородените виждат само в черно и бяло презпървите месеци от своя живот. Това е така, защото зрението им все още не е изцяло развито. Освен това те могат да видят само на около 30 см разстояние. Първият цвят, който бебето успява да различи след черното, бялото и сивото, е червено.

     7.Участъкът от бебешкото тяло с най- добре развити нервни окончания, е устата, поради което те поднасят толкова много неща първо към нея. До около 7- месечна възраст те опознават света именно през устата, а след това започват да изучават чрез ръцете си.


8.До около 1985 година лекарите са считали, че оперативни интервенции на бебета може да се извършват без упойващи медикаменти, защото се е считало, че бебетата не изпитват болка. Считало се е така, защото бебетата нямат съзнателна памет в ранна възраст и болката не би причинила дълготрайно увреждане. Освен това е било невъзможно да се определи нивото на болка и бебетата, докато те не се научат да говорят или реагират като голям човек.

9.Докато бебето е все още в утробата, ако майката страда от нарушение в някой орган в своето тяло, бебето неосъзнато изпраща стволови клетки към този орган у майката с цел да помогне за възстановяването му.

10.Повечето бебета имат вроден рефлекс за плуване и гмуркане до около 6-месечна възраст. Това им помага да оцеляват, ако са поставени във вода. Те инстинктивно ще задържат въздуха си, ритъмът на сърцето им ще се забави, а циркулацията на кръвта към пръстчетата на ръцете и краката намалява.


11.Когато нещо се докосне до дланта на бебето, то инстинктивно го захваща. Този феномен е жизнено важен за развитие на двигателните способности на детето.

12.Бебетата се усмихват около 200 пъти на ден.

Свързани публикации
Коментари
Напиши коментар
Популярни категории
Козметични марки бременни и бебета
Powered By OpenCart
BabyBoombg.com © 2023