Последвай ни

   

Важи при поръчка от сайта на бебешки продукти, дрехи за бременни, аксесоари за бременни, бельо за бременни или обзавеждане за бебешка стая на обща стойност над 150 лева  

Прочети повече

Безплатна доставка при закупуване на бебешки и детски продукти

Включително бебешки стоки (без дървени мебели), аксесоари за бременни, бельо за бременни и козметика за бременни на обща стойност над 100 лева

Прочети повече

10 начина да помогнете на бебето да се откаже от биберона

10 начина да помогнете на бебето да се откаже от биберона

Брой прочитания на статията: 2851

Силата на биберона
Прекрасно е, когато биберонът успокоява хленчещото дете. Но представяли ли сте си някога, че той може да се превърне в най- добрият приятел на порасналото бебе?
Ако се чудите как да прекратите този навик, прегледайте няколко съвет, които са формирани от родители, поучили се от различни опити да се справят с това.
1. Премахнете я от ежедневието рано
За да се прекрати навика към биберона, докторите казват да го премахнете възможно най- скоро, което е най- добрата и работеща стратегия. Бебетата си имат свои начини, с които да протестират срещу настъпилия край на своя любим навик- биберонът. Но премахването му по- рано, когато детето е още твърде малко, за да изрази недоволството си и да води вербални преговори с вас, може да направи преходът по- прост и улеснен.
2. Бъдете непоколебими и уверени в отказа си
Вие сте родител и имате необходимата сила и власт да премахнете биберона- поне би трябвало така да бъде. Ако смятате, че най- добрият подход за бебето, а и за вас самите, е да кажете „НЕ“, то тогава е ваш избор и право да го направите. Родител, например, споделя, че са казали на сина им по време на третия му рожден ден, че вече става голямо момче, а големите момчета не искат да смучат вече биберони. Детето е поискало биберона няколко пъти след това, но те отново са обяснили, че големите момчета не обичат биберони и така детето е започнало да свиква без него и да го забравя.
3. Докарайте му лош вкус
Вероятно сте запознати с възможността да опитате гризането на ноктите да бъде спряно чрез ползване на горчиви лакове- дали това работи, особено при възрастните, е отделен въпрос. Но този познат метод някога може да има ефект при опитите да отделите детето от биберона.
4. Подарете я
Ако детето ви е на възраст, в която разбира смисъла на подаръка, то подаряването на биберона или замяната му за нещо специално може да помогне при прекратяване на пристрастяването.
5. Премахвайте я постепенно
Друг подход е процесът на дълго и внимателно отбиване, който може да се окаже най- благоприятен за вашето дете и семейството. Ограничаването употребата на биберона само до определени моменти в денонощието (например по време на сън) или до определени места (например докато е в кошарата) често се оказва първа стъпка.
6. Счупете биберона или го увредете така че да не може да се ползва
Въпреки че е много важно да сте бдителни и да внимавате, когато биберонът показва знаци на износване или счупване, много родители разказват как са променили по някакъв начин здравия биберон, така че да не става за смучене повече. Различните тактики варират от това да пробиете почти невидима дупка на върха до това да срежете гумената част до дъно.
Внимание: изрязването на върха на биберона може да бъде опасно, тъй като малки парчета могат да се отчупят и да попаднат в устата. Ако пробиете дупка на върха на биберона, то винаги наблюдавайте детето, докато го използва и проверявайте редовно за следи от износване.
7. Дайте я на биберонената фея
Феята на бибероните е мощно създание и първи братовчед на феята на зъбките. Това магическо същество може да помогне на детето да осъществи прехода от пристрастеност към биберона към ежедневие без биберон.
8. „Изгубете“ го
Това може да се случи като вид откритие: следващият път, когато упорито търсите биберона на детето си, просто спрете. Ако откриете, че е изгубен, значи нека бъде така.
Като алтернатива, можете да го загубите умишлено. И двете стратегии са работили при отчаяни родители.
9. Четете книжки и истории за това
Четенето на книги е прекрасна възможност да се гушкате със своето дете и да насърчавате позитивното отношение към книгите и четенето. Но също можете да използвате книгите на такава тематика, за да пробудите поведение, което желаете, у детето и да му помогнете да се справи с промените- като например да се откаже от биберона.
10. Оставете нещата на природата
Ето няколко причини, за да се уверите, че биберонът би трябвало да е до време:
- Деца, които не позлват биберон, страдат по- малко от ушни инфекции;
- Ако детето изглежда да има проблеми с говора и речта, биберонът може да допринася за тяхното влошаване;
- Ако се използва прекалено дълго и редовно, биберонът води до проблеми със зъбите, челюстите и устата.


Image courtesy of meepoohfoto at FreeDigitalPhotos.net

Свързани публикации
Коментари
Напиши коментар
Популярни категории
Козметични марки бременни и бебета
Powered By OpenCart
BabyBoombg.com © 2024