Последвай ни

   

Важи при поръчка от сайта на бебешки продукти, дрехи за бременни, аксесоари за бременни, бельо за бременни или обзавеждане за бебешка стая на обща стойност над 150 лева  

Прочети повече

Безплатна доставка при закупуване на бебешки и детски продукти

Включително бебешки стоки (без дървени мебели), аксесоари за бременни, бельо за бременни и козметика за бременни на обща стойност над 100 лева

Прочети повече

Трябва ли да избягвате определени храни по време на бремeнност? Доверете се на инстинкта си!

Трябва ли да избягвате определени храни по време на бремeнност? Доверете се на инстинкта си!

Брой прочитания на статията: 4549

Притеснявате се за здравословното хранене по време на бременност? Дамите трябва да си съставят мнение, базирано на доказателства, преди да започнат да се лишават от опредлени храни споменати от определени проучвания.

Едно наскорошно изследване показва, че децата на майки, които ядат много мазни храни по време на бременността си, вероятно ще бъдат доста пълни. Често обаче има недостатъчно доказателства, когато на бременната дама се казва да не яде определена храна. Освен това няма достатъчно доказателства, за да се каже, че алкохолът напълно трябва да се избягва по време на бременност. Винаги е добре да видите повече доказателства за това кое е добро и кое не преди да си съставите мнение дали дадена храна е добра за периода на бременност или не е.

След като сте събрали достатъчно информация, е добре да направите свое собствено заключение. Например, казано е да не се ядат рохки яйца по време на бременност, но този съвет се появява първоначално в период, когато е имало партиди с яйца, заразени със салмонела. Днес вероятността за такава зараза е минимална.

Не е трудно да постигнете добър хранителен баланс по време на бременност. Все пак не е нужно той да продължи вечно, а само за определен период- по време на бременността. Просто се нуждаете от протеин, пълнозърнеста храна, бавно разградими въглехидрати, плодове и зеленчуци.

Сутрешното гадене може да продължи месеци. Ключът е да ядете това, което можете и да успявате с него да си набавяте енергия. Ако можете да понасяте само препечени филийки, тогава яжте това. Слушайте тялото си.

Бебето обикновено успява да си набави всичко, от което се нуждае. То е добре защитено, но все пак се препоръчват добавки за бременни. Не са толкова добри, колкото витамините от храната, но все пак е вид застраховка за бременната дама.

Ще наддадете килограми. Част от функцията на бременността е събиране на енергия, така че трупането на мазнини около ханша и дупето е нормално, стига да е в рамките на номрланото, и не бива да ви кара да се чувствате зле. Добре е след раждане да успеете да се върнете към килограмите от преди бременността. Но не е нужно това да става бързо, а може да бъде плавен и постепенен процес.

Следродилното хранене е много важно. Яжте протеини, за да можете лесно да се възстановите от цезарово сечение или вътрешни и външни разкъсвания.

Важни Витамини:

400 мг фолиева киселина на ден преди забременяване

10 мг витамин Д всеки ден по време на бременността

Свързани публикации
Коментари
Напиши коментар
Популярни категории
Козметични марки бременни и бебета
Powered By OpenCart
BabyBoombg.com © 2024