Последвай ни

   

Важи при поръчка от сайта на бебешки продукти, дрехи за бременни, аксесоари за бременни, бельо за бременни или обзавеждане за бебешка стая на обща стойност над 150 лева  

Прочети повече

Безплатна доставка при закупуване на продукти за бременни и бебета

Включително бебешки стоки (без дървени мебели), аксесоари за бременни, бельо за бременни и козметика за бременни на обща стойност над 100 лева

Прочети повече

Как да стимулирате сетивата на бебето: докосването

Как да стимулирате сетивата на бебето: докосването

Чрез докосване за пръв път комуникирате и взаимодействате с бебето. Представяме ви 12 начина, с които да се сближите с бебето и да стимулирате сетивата му за докосване.
- Сближаване с бебето. То ще усети комфорта от вашето докосване още от момента, в който се роди. Гушкането и държането му близо до вас могат да успокоят бебето и да помогнат за сближаването.
- Ефект на захващане. Освен че бебето се чувства добре, когато го докосвате по кожата, то може и да отговори на това докосване със своя рефлекс да захваща и стиска. Ако погалите дланта на ръката му, то ще извие пръсти около вашите.
- Контакт, създаващ усещане за успокояване. На повечето бебета им харесва да ги държат, галят, гушкат, люлеят и носят- това им действа успокояващо. Бебето се наслаждава на това да бъде близо до вас и да усеща позната топлина, аромат, звук и сигналите на вашето тяло.
- Масажирайте бебето. Масажът има много ползи за бебето и може да помогне за сближаването ви с него. Чрез вазимодействието с бебето вие ще знаете начина, по който харесва да го докосвате и съответно реакцията му към тези докосвания.
- Поставяйте играчки в ръцете му. На възраст между 3 и 4 месеца бебето не е способно да взима само предмети в ръцете си, но много ще се забавлява, ако вие му подавате такива. То ще е способно да усеща разликата между твърди и меки предмети.
- Достигане и сграбчване. На 5 месеца бебето може само да вдига и държи предмети, да ги сграбчва с двете си ръце.
- Притеснение от налапването на всеки предмет. Бебето ще се опитва да поставя всичко, до което се докопа, в устата си. Има много чувствителни сензори разположени в устната кухина. Бебетата научават много от изследването на различни форми и материи, докато ги дъвчат и смучат.
- Различни материи. Стимулирайте сетивата на бебето с различни материи – гладки, груби, твърди или меки. Книжките с части от найлон или плат са добри или може да изпробвате усещанията му при изследване на тъкани, картон, изкуствена кожа.
- Плискането в банята. Кожата на бебето е много чувствителна. Твърде вероятно е да му харесва усещането да стои във водата и особено да плиска водата.
- Игра с храната. Когато го отбивате от кърменето, позволете на бебето да докосва и да си играе с храната. Въпреки че ще се изцапа, това е много добро преживяване. Това го окуражава да опитва нови храни.
- Развитие на пространствената ориентация. Когато пространствената ориентация на бебето се развива в съответствие с чувството му за допир, то е способно да усети разликата между кръгли и плоски предмети. То ще се радва да докосва обекти, имащи различни части, които могат да се сграбчват, стискат, увиват или дърпат.
- Играта с пясък, глина и вода. Веднъж поотраснало достатъчно, вие можете да покажете на бебето играта с пясък, глина и вода. На него ще му харесва да вижда как различните материали се променят след неговото докосване.

Свързани публикации
Коментари
Напиши коментар
Популярни категории
Козметични марки бременни и бебета
Powered By OpenCart
BabyBoombg.com © 2023