Последвай ни

   

Важи при поръчка от сайта на бебешки продукти, дрехи за бременни, аксесоари за бременни, бельо за бременни или обзавеждане за бебешка стая на обща стойност над 150 лева  

Прочети повече

Безплатна доставка при закупуване на продукти за бременни и бебета

Включително бебешки стоки (без дървени мебели), аксесоари за бременни, бельо за бременни и козметика за бременни на обща стойност над 100 лева

Прочети повече

Как да стимулирате сетивата на бебето – зрението

Как да стимулирате сетивата на бебето – зрението

Зранието на малкото бебе се развива постепено през първата година. Всъщност, на годинка то вече има почти напълно развито зрение. Представяме 9 начина за развитие на зрезнието при бебетата.
- Готови ли сте за близък план? През първия месец бебето може да фокусира само на разстояние 20-30см. Това е достатъчно за него, за да различава лицето на човека, който го държи. Гушкайте го близо до вас. То ще намира мимиките ви за възхитителни.
- Правете контакт очи – в – очи. Бебето обича да ангажира вниманието си с вас. Осъществявайте контакт очи – в – очи, докато му говорите или пеете. Може дори да забележите, че то се опитва да ви имитира, когато правите мимики.
- Цветовете и формите на играчките. На един месец бебето може да вижда цветно, но не и да прави разлика между отделните нюанси на цветовете-например червено и оранжево. Стимулирайте очите му със силно контрастиращи играчки с наситени цветове. На два месеца неговите очи са вече приспособени и могат да различават цветовете. Първоначално може да се вълнува повече от основните цветове, затова използвайте играчки и предмети в червено, жълто и синьо, за да привлечете вниманието му. Също така може да харесва различни форми и структури.
- Играчки, които го окуражават да стиска. На четири месеца бебето започва да преценя колко далеч от него са предметите. Изпробвайте координацията и стимулирайте зрението му с цветни, движещи се играчки, които може да достига и докосва.
- Къде ми е мечето? На пет месеца зрението на бебето е доста подобрено. Ако скриете предмет, оставяйки го леко да се вижда, има голяма вероятност то да го забележи. Опитайте да скриете любимото му мече. Сложете го в ъгъла или на рафта- детето ще бъде много доволно, когато го забележи.
- Първи храни. Храните са много добро средство за стимулиране на зрението и за развитието на координацията между ръцете и очите. То ще бъде възхитено от различните цветове и форми на храната. Всъщност, когато за пръв път му предложите от твърдите храни, то може би ще е по-заинтригувано да си играе с тях, отколкото да яде.
- Кой е това? Покажете му снимки на познати лица и вижте дали може да ги разпознае. На осем месеца то може да запомня и разпознава лицата на хората, които познава добре.
- Създайте му нови приключения. На бебето ще му хареса да бъде на нови или непознати места. Опитайте да го заведете в парка, в гората или на плажа. Посочете му различни предмети или гледки – например шишарки, миди, скали, самолети, влакове и кучета.
- Използвайте разстояние. На дванадесет месеца бебето е способно да направи разлика между близо и далеч. Това означава, че ще може да разпознава хора от разстояние.

Свързани публикации
Коментари
Напиши коментар
Популярни категории
Козметични марки бременни и бебета
Powered By OpenCart
BabyBoombg.com © 2023