Последвай ни

   

Важи при поръчка от сайта на бебешки продукти, дрехи за бременни, аксесоари за бременни, бельо за бременни или обзавеждане за бебешка стая на обща стойност над 150 лева  

Прочети повече

Безплатна доставка при закупуване на бебешки и детски продукти

Включително бебешки стоки (без дървени мебели), аксесоари за бременни, бельо за бременни и козметика за бременни на обща стойност над 100 лева

Прочети повече

Няколко важни подробности за бременността, които ще ви изненадат

Няколко важни подробности за бременността, които ще ви изненадат

Брой прочитания на статията: 4536

Матката на бременната дама се увеличава

Матката по време на бременност увеличава размера си до 500 пъти над нормалния си размер. Женското тяло е невероятно и поради това веднага след раждане матката започва постепенно да се връща към първоначалните си размери.

Сърцето на всяка бременна жена също пораства

Да, пораства, изпълнено от любов към детето, но органът сърце реално повишава размера си по време на бременност. То работи по- усърдно и бие по- учестено поради увеличеното количество кръв в тялото. Кръвта в женското тяло се увеличава с около 40-50% по време на бременност.


Ставите по време на бременност омекват

За да се подготви тялото за раждане, то произвежда хормон релаксин, който омекотява сухожилията. Това отхлабване на сухожилията спомага на бебето да премине през таза по- лесно по време на раждането.

Косата в периода на бременността става по- плътна

Твърди се, че по време на бременност косата се уплътнява, но това реално не е съвсем истина, въпреки това косата изглежда по- гъста. Високите нива на естроген по време на бременността предпазват косата от падане, сравнено с обикновено. Това дава като резултат по- гъста коса по време на бременността и същевременно засилен косопад след раждането. Този обилен косопад се дължи именно на факта, че по време на бременността почти не е падала коса, така че спокойно- косата ви ще си остане същата както преди бременността дори и след косопада.


Обонянието на всяка бременна дама се засилва

Това се дължи на високите нива на естроген и на тъй наречения хормон човешки хорион гонадотропин, който се произвежда в плацентата .

Високите жени са с по- голям шанс да забременеят с близнаци

Това установява едно проучване, проведено през 2006 година.


Стремежът към определени храни по време на бременност може да означава нещо

Класическата комбинация като туршия (нещо кисело) със сладолед е феноменална. Никой не знае защо бременните дами имат подобни невероятни желания, но силното желание за сладолед, сол или пръст обикновено означава, че физическото тяло има нужда от определени хранителни вещества и елементи.


Бебетата получават хранителните вещества преди мама

По време на бременността хранителните вещества, които си набавяте с храната, отиват първо при бебето и чак след това достигат до вас. Дори и да пропуснете хранене, тялото ви ще извлече хранителните вещества от вас към бебето, за да го запази здраво. Това е само една от причините да се храните регулярно и здравословно по време на бременността.


Симптоми на бременност у бащата

Шеги има по този повод, но реално е истина, че някои бащи изпитват и изживяват симптомите на бременността заедно с техните бременни половинки, например наддават на тегло точно както бременната жена. Този синдром е бил документиран сред много бащи по света и симптомите му започват някъде към края на първото тримесечие от бременността и продължават чак до нейния край. Бременни дами, подсигурете си две кутии сладолед, тъй като освен вашата жажда за сладолед, може и мъжът ви да изпита същата необходимост!

Свързани публикации
Коментари
Напиши коментар
Популярни категории
Козметични марки бременни и бебета
Powered By OpenCart
BabyBoombg.com © 2024