Последвай ни

   

Важи при поръчка от сайта на бебешки продукти, дрехи за бременни, аксесоари за бременни, бельо за бременни или обзавеждане за бебешка стая на обща стойност над 150 лева  

Прочети повече

Безплатна доставка при закупуване на бебешки и детски продукти

Включително бебешки стоки (без дървени мебели), аксесоари за бременни, бельо за бременни и козметика за бременни на обща стойност над 100 лева

Прочети повече

Какво да ядете няколко дни преди термина

Какво да ядете няколко дни преди термина

Брой прочитания на статията: 4076

Доставянето на тялото на правилните хранителни вещества в тези последни моменти преди раждането ще бъде от голямо значение за бебето и за теб.

Мъдрите избори във връзка с храненето може да облекчат симптомите и да помогнат за подготвянето на тялото за раждане, както и да допринесат за развитието на бебето след това. И не се тревожи, не става дума отново предимно за плодове, зеленчуци и други необработенни топлинно здравословни храни.

Нахут

В този етап от бременността е вероятно да страдате от запек. Движението по стомашно- чревния тракт се забавя по време на бременност. За да се справите с последвалия от това запек, яжте храни, които са богати на фибри, като например нахут.

Смокини

Бебето се запасява с желязо преди да се роди. Този минерал освен това е необходим за преноса на кислород между теб и бебето, както и за продължаващото развитие на плода и плацентата. Богатите на желязо смокини са ценна храна в този смисъл. Те съдържат 3 мг желязо на една купичка, включително и 5 грама фибри, които спомагат при запек.

Праз

Безсънието може да бъде истинкси проблем в тези последни дни на бременността, което е смущаващо, особено когато имате нужда от почивка точно преди появата на бебето. Ако не можете да спите вечер, храните, богати на калции, като например праз, спомагат на мозъка да сформира мелатонин- хормонът, който контролира съня.


Image courtesy of nenetus at FreeDigitalPhotos.net

Свързани публикации
Коментари
Напиши коментар
Популярни категории
Козметични марки бременни и бебета
Powered By OpenCart
BabyBoombg.com © 2024