Последвай ни

   

Важи при поръчка от сайта на бебешки продукти, дрехи за бременни, аксесоари за бременни, бельо за бременни или обзавеждане за бебешка стая на обща стойност над 150 лева  

Прочети повече

Безплатна доставка при закупуване на продукти за бременни и бебета

Включително бебешки стоки (без дървени мебели), аксесоари за бременни, бельо за бременни и козметика за бременни на обща стойност над 100 лева

Прочети повече

Витамин Д- защо е важен за бременните и кърмещи дами

Витамин Д- защо е важен за бременните и кърмещи дами

Витамин Д е важна част от вашия хранителен режим, както в периода на бременността, така и по време на кърмене.

Той осигурява важни добавки за поддържане на здрави кости у майката и бебето в рамките на препоръчителната дневна доза от 10 микрограма по време на бременността и в периода на кърмене.

По отношение на важното значение на фолиевата киселина повече от половината бременни дами са доста добре информирани. Но за съжаление много малък процент бременни жени са наясно със също толкова важния витамин Д.

Недостигът на витамин Д се изтъква като общ проблем за бебета, деца и възрастни, в следствие понякога на недостатъчно слънчева светлина, например в студените месеци, което не позволява да се поддържа едно добро ниво на витамина през цялата година.

Според различни изследвания става ясно, че майките не са наясно с влиянието и значимостта и на други ключови витамини и хранителни вещества по отношение на здравето и развитието на бебето. Например не се познава ролята на омега 3 мастните киселини за развитието на мозъка и очите на бебето. Доста малък брой жени осъзнават и необходимостта от повишаване приема на желязо, което допринася за нормалното формиране на кръвта и нормалната функция на имунната система.

Слаба е информираността и за значението на йода. Той допринася за нормална когнитивна функция и през първите 12 седмици от бременността допринася за развитието на мозъка на бебето.

Голям процент бременни в същото време смятат  за важно приемането на витамин А по време на бременността- той обаче може да постави на потенциални рискове неродените бебета.

Набавяме си най- голямо количество витамин Д чрез излагане на кожата на слънчеви лъчи. Освен това витамин Д може да бъде набавен от някои храни:

  •        Мазни риби- сьомга, сардина
  •        Яйца
  •        Обогатени зърнени храни
  •        Някои млека на прах

Важността на приема на добавки по време на бременност е добре известна, но ако позабравяте или не желаете да приемате добавки всеки ден, има определени зърнени храни (зърнени закуски), които са добра алтернатива.

Свързани публикации
Коментари
Напиши коментар
Популярни категории
Козметични марки бременни и бебета
Powered By OpenCart
BabyBoombg.com © 2023