Последвай ни

   

Важи при поръчка от сайта на бебешки продукти, дрехи за бременни, аксесоари за бременни, бельо за бременни или обзавеждане за бебешка стая на обща стойност над 150 лева  

Прочети повече

Безплатна доставка при закупуване на продукти за бременни и бебета

Включително бебешки стоки (без дървени мебели), аксесоари за бременни, бельо за бременни и козметика за бременни на обща стойност над 100 лева

Прочети повече

Бебето- как да тълкувате първите дни от живота му

Бебето- как да тълкувате първите дни от живота му

Бебето може да има така да се каже забавен вид

Главичката може да е леко деформирана някъде поради дългия път, който изминава бебето през детеродния канал. Освен това може да е покрито с лек костюм от мъхче. Лицето може да е подпухнало, а очите подути и притворени. В крайна сметка то е прекарало 9 месеца в утробата на бременната дама. Скоро то ще заприлича на пухкавото красиво бебе, което сте си представяли.


Правете баня на бебето първоначално само с гъба, докато падне пъпчето

Ако го пазите сухо, то ще падне по- бързо- обикновено до две седмици. Освен това новородените бебета няма къде да се изцапат толкова. Ако намокрите пъпчето, подсушавайте го. Ако след като падне то има леко зацапване от кръв, не се притеснявайте- това е нормално.

Онова меко място на бебешката глава понася допир

Много родители се притесняват от фонтанелата- онази отворена част от черепа, която е улеснила бебето при преминаването през детередония канал по време на раждането. Не се притеснявайте да докосвате това място или косата върху него. Мястото може да пулсира, което се дължи на разположените отдолу кръвоносни съдове, покриващи мозъка.

Бебето ще подскаже дали приема достатъчно храна

Бебетата се хранят през 2-3 часа, но ако кърмите, е трудно да разберете колко мляко е поело детето. Теглото на бебето е най- добрият индикатор в ранните дни. Педиатърът ще го проследява редовно. Новороденото губи от 5 до 8 процента от теглото си след раждането, но до втората седмица след раждането трябва да успее да ги навакса. Броят на сменените памперси също може да е индикатор.


Сухата кожа е нормална за новороденото

Първоначално тя може да е мека и копринена, но това се променя. Дори ако вие сте се киснали девет месеца в течност и след това излезете на сухо, то със сигурност кожата ви ще стане суха. Не е необходимо да предприемате нещо конкретно за суха кожа (обикновено тя започва да се лющи и да пада), но ако държите все пак да предприемете нещо, търсете хипоалергенни лосиони за бебе. Вероятно ще бъдете свидетели и на зачервявания, изприщвания от памперса и дори пъпчици, така че побързайте със сладките бебешки снимки преди първата месечинка, за да изпреварите изброените „екстри” по бебешката кожа.


Не е нужно да държите бебето само вкъщи

Водете нормален живот, но го правете в рамките на здравия разум. Пазете бебето от пряко слънце, избягвайте болни хора и затворени пространства, пълни с хора (като например молове). Научете по- големите дечица, които имат контакт с бебето да пипат неговите крачета вместо личицето и ръцете. Направете по- голямото дете пазител на хигиената. То с удоволствие ще предупреждава гостите да не пипат бебето без да са си измили ръцете.

Бебетата плачат много- така те общуват

Техният плач ще е знак, че са гладни, че им е студено, че пелените са мокри или че иска да го подържите. Тези първи форми на общуване може да са смущаващи и шумни, но ще бъдат вашият ориентир да давате на време на бебето това, от което има нужда.

Свързани публикации
Коментари
Напиши коментар
Популярни категории
Козметични марки бременни и бебета
Powered By OpenCart
BabyBoombg.com © 2023